https://goo.gl/M64q2q
تامین گرمایش
با افزایش روز افزون جمعیت و همچنین کاهش منابع انرژی ، مصرف بهینه انرژی امری اجتناب ناپذیر می باشد . در این راستا با توجه به رشد علمی تولید محصولات تأسیساتی ، بوجود آوردن تفکری جدید در دانش مهندسی امری ضروری به نظر می رسد.
نقش سیستم های گرمایشی بهینه ساختمان ها و مجتمع های مسکونی درکنترل و بهینه سازی مصرف انرژی مهم و قابل تأمل می باشد.
باید اذعان داشت نگاه اقتصادی ، نکته تعیین کننده ای است که نمی توان بسادگی از آن گذشت و قیمت تمام شده یک ساختمان فارغ از نوع کاربری آن برای سازنده و مصرف کننده نقش اصلی را تعیین نموده و در انتخاب مصالح و اجزا (از نگاه سازنده) و انتخاب ساختمان (از نگاه مصرف کننده) بسیار تأثیر گذار است.
بنابراین انتخاب شیوه های اجرایی سامانه های کم حجم و پر بازده مدّ نظر مهندسین تأسیسات قرار گرفته است.
هدف از ایجاد تأسیسات که به نوعی قلب ساختمان تلقی می گردد، تامین رفاه و آسایش ساکنین با شیوه های نو و تجهیزاتی به روز است. از این رو انتخاب سیستمی که مصرف انرژی را در تولید گرمایش و سرمایش یک ساختمان کاهش دهد حائز اهمیت می باشد.
در سالهای اخیر ، سیستم گرمایش از کف در کشورهای اروپایی و آمریکا بسیار متداول شده است و دلیل این گسترش روز افزون ، بهینه سازی مصرف انرژی با استفاده از فناوری های نوین می باشد.
استفاده از روش گرمایش از کف جهت گرمایش محل سکونت از دیرباز به طرق مختلف انجام می گرفته است . بطوریکه رومی ها در حدود 60 سال پس از میلاد ، زیر کف را کانال کشی کرده و با سوزاندن چوب و استفاده از هوای گرم در کانال های تعبیه شده ، اقدام به گرم کردن کف منازل خود نموده اند.
برای اولین بار در سال 1940 نیز فردی بنام سام لویت برای این منظور لوله های آب گرم را در کف ساختمان استفاده نمود. روشهای مختلف انتقال حرارت عبارتند از :
- روش هدایتی
- روش جابجایی
- روش تابشی
طبق اسناد مندرج در استاندار ASHRAE مبحث آسایش حرارتی (Thermal Comfort) ، پارامترهای مؤثر در آسایش دمایی انسان ها ، عواملی هستند که باید در روش های مختلف طراحی سیستم های گرمایشی در نظر گرفت و بهترین و ایده آل ترین شرایط راحتی آسایش دمایی داشته باشیم و دما در کف پا گرم تر از محیط سر و گردن باشد و این شرایط تنها در مدل حرارتی گرمایش از کف امکان پذیر می باشد.
روشهای مختلف گرمایش عبارتند از :
- گرمایش با انواع بخاری ها
- گرمایش با سیستم های رادیاتوری و فن کویل
- گرمایش از کف تابشی
در روش اول درصد زیادی از گرمایش به صورت جابجایی است و با وجود شعله و دود که خطرات خود را به دنبال دارد همراه می باشد.
در روش دوم بخش اعظم گرمایش به صورت جابجایی هوا با اتلاف انرژی بسیار در زیر سقف ها همراه است. در این دو روش ، برای گرمایش ابتدا هوای محیط را گرم نموده و سپس انسان ها از آن متأثر شده و گرم می شوند که در این مدل هدف اولیه انسان نبوده بلکه هوای ساختمان و جرم آن مد نظر می باشد.
همچنین در سیستم های متداول و سنتی معمول ، چون قسمت اعظم انتقال حرارت از طریق جابجایی و گرم کردن هوا صورت می گیرد و هوای گرم به سمت بالا حرکت می کند. تجمع هوای گرم در زیر سقف (جایی که محسوس و مورد نیاز نیست) می باشد و در حقیقت گرم نمودن اجباری فضای بالای مصارف انسانی منجر به انتقال مقداری از آن به سمت پایین شده و این در حالی است که در نزدیکی کف ساختمان هوای سرد و نامطبوع وجود دارد. مطابق تعریف RPA (انجمن بین المللی سیستم های گرمایش و سرمایش تابشی) ، سیستم تابشی گرمایش از کف ایده آل ترین سیستم گرمایشی دنیا تعریف شده که همخوانی کامل با فیزیولوژی و نیاز بدن انسان دارد.
- مطالعات پزشکی نشان میدهند که برای تندرستی هر چه بیشتر، بهتر است سر خنک و پا گرم نگهداشته شود.
تشریح گرمایش کف
سیستم حرارتی گرمایش از کف که انتقال حرارت بصورت تشعشعی (تابشی) سهم زیادی در فرآیند گرمایشی آن دارد ، در مقایسه با سایر سیستم های حرارتی نه تنها در صرفه جویی و بهینه سازی مصرف انرژی بلکه در مقوله رفاه و آسایش ساکنان ساختمان ها دارای نقاط قوت بسیاری می باشد.
سیستم گرمایشی ازکف به دلیل گسترش تفکر بهینه سازی مصرف انرژی ، توزیع یکسان گرما در تمامی سطح و فضا و دوری از مشکلات موجود در سایر روش ها ، به عنوان مثال سیاه شدن دیوارها ، گرفتگی و پوسیدگی لوله ها و .... مورد توجه می باشد. به طور کلی سه نوع گرمایش از کف موجود است :
- گرمایش با هوای گرم
- گرمایش با جریان الکتریسیته
- گرمایش با آب گرم
به دلیل اینکه هوا نمی تواند گرمای زیادی را در خود نگاه دارد ، روش هوا گرم در موارد مسکونی چندان به صرفه نیست و روش الکتریکی نیز فقط زمانی مقرون به صرفه است که قیمت انرژی الکتریکی کم باشد. در مقایسه با دو روش ذکر شده ، سیستم گرمایش با آب گرم (هیدرولیک) مقرون به صرفه تر و خوشایند تر می باشد. بدین علت سالهای متوالی در سراسر دنیا مورد استفاده قرار گرفته است. سیستم گرمایش از کف با چرخش آب گرم از میان شبکه ای از لوله هایی که در کف نصب گردیده اند، به آرامی ، حرارت را در تمامی سطح توزیع می کند. در سیستم گرمایش از کف شبکه لوله تمام کف را پوشش می دهد و بدین ترتیب توزیع حرارت به صورت یکنواخت می باشد.
روش گرمایش از کف به عنوان راحت ترین ، سالم ترین و طبیعی ترین روش برای گرمایش شناخته شده است . در این سیستم ، آب با دمای متوسط 40 الی 45 درجه سانتی گراد در سیستم گردش می کند و حداکثر دمای کف 29 درجه سانتی گراد است و بیش از 60 درصد انرژی به صورت تابشی به محیط انتقال پیدا می کند.
همانطور که افراد در یک روز سرد زمستانی توسط تشعشع خورشید احساس گرما می نمایند. در این روش نیز گرما را بوسیله انتقال حرارت تشعشعی ( تابشی ) از کف دریافت می کنند و یقیناً احساس آسایش بیشتری خواهند نمود . در این سیستم گرمایشی معمولاً دمای آب گرم موجود در لوله های کف بین 30 تا 45 درجه سانتی گراد می باشد که در مقایسه با سایر روشهای موجود ، که دمای آب بین 55 تا 85 درجه سانتی گراد است ، 20 تا 40 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می شود . در ساختمانهایی که دارای سقف بلند می باشند استفاده از سیستم گرمایش از کف باعث کاهش مصرف انرژی و صرفه جویی در مصرف سوخت می شود ، به این خاطر که در سایر روش ها ( مانند رادیاتور و بخاری ) هوای گرم در اثر کاهش چگالی سبک شده و به سمت سقف رفته و اولین جایی را که گرم می کند سقف می باشد. به علت بالا بودن دمای هوا در کنار سقف ، میزان انتقال حرارت آن به سقف از هر جای دیگر بیشتر است و این عامل باعث اتلاف مقدار زیادی انرژی می شود .
در روش گرمایش از کف ابتدا قسمت پایین که مورد نیاز ساکنین است گرم می شود و هوا با دمای کمتری به سقف میرسد ، که یکی از مزایای اصلی این سیستم می باشد. گرمایش از کف میتواند در همه مکان ها با کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد:
- ساختمان های مسکونی اعم از ویلایی و آپارتمانی
- سالن های ورزشی و محوطه های استخر ها و زمین های چمن
- اماکن عمومی مذهبی از جمله مساجد ، حسینیه ، مصلی
- اماکن تاریخی ، مذهبی و تفریحی
- ساختمان های تجاری واداری
- رمپ پارکینگها ، پشت بام ساختمان ها ، پیاده روها و باند فرودگاهها (ذوب برف و ذوب یخ)
- آلاچیق های مناطق تفریحی و ییلاقی
مزایای سیستم گرمایش از کف
آسایش و آرامش در بالاترین حد ممکن
آسایش فرد در محل سکونت بدون هیچ محدودیتی ، بطوریکه بدن شما در یک اتاق به گونه ای گرم می شود که در هنگام استراحت هوای گرمی را استنشاق نکرده و تنفس بسیار ملایم صورت می گیرد لذا بهترین حالت گرمایش بدن انسان آنست که محیط اطراف پا که بیشترین فاصله را تا قلب دارد گرم بوده دمای قسمت فوقانی بدن پایین تر باشد .
یکنواخت بودن حرارت
با توجه به آنکه تمام سطح فضای مورد نظر تحت پوشش لوله های گرمایش از کف قرار گرفته است دمای همگن ، متعادل و یکنواخت در کل سطح ایجاد می گردد و از جابجایی اجباری هوا در سیستم جلوگیری میشود و این یکنواختی در سطوح مختلف به آسایش انسان ها کمک می کند .
صرفه جویی در مصرف سوخت
بعلت تماس مستقیم افراد با منبع گرمایش (سطوح تحت پوشش گرمایش از کف) ، دمای فضاها در درجات پایین تری تنظیم می گردد . این امر موجب کاهش دمای کارکرد منبع حرارتی مولد آب گرم شده و صرفه جویی 25 الی 40 درصد در مصرف سوخت را خواهد شد .
ماندگاری بیشتر انرژی در محیط
بعلت جرم بیشتر کف ساختمان ، در صورت هرگونه قطع برق و یا عوامل دیگر که باعث توقف حرارت دهی مرکزی باشد ، مدت زمان سرد شدن آپارتمان بسیار طولانی تر از سایر روش ها می باشد . در این سیستم ابتدا مدت زمانی طول می کشد تا کف زمین به درجه حرارت مطلوب برسد ، ولی پس از گرم شدن این حرارت با ثبات بیشتری در طول مدت زمستان مورد استفاده قرار خواهد گرفت .
آزادی عمل در دکوراسیون داخلی
بعلت قرار گرفتن این سداخلییستم در داخل کف ، هیچ گونه وسیله اضافی در محیط وجود نداشته و قابلیت بیشتری جهت تغییرات دکوراسیون داخلی و استفاده از فضاهای مختلف ساختمان وجود خواهد داشت . این امر بخصوص در واحد های کوچکتر و اتاق خواب ها با فضای محدود ، ملموس تر خواهد بود و تا حدود 2 درصد فضای داخل محیط را افزایش می دهد .
تمیزی فضاهای و اثاثیه منزل
با توجه به نارضایتی اکثر مردم از کثیف شدن محیط داخل و پرده ها در اثر استفاده از بخاری و رادیاتور و به دلیل آنکه سیکل گردش هوای گرم ، در سیستم گرمایش از کف با توجه به انتقال حرارت بصورت تابشی از سطح کف ، این مشکل برطرف شده و دیوارها و سایر لوازم در طول زمان سیاه نخواهد شد.
هوای پاکیزه تر و خشک نشدن هوا
در سیستم رادیاتوری ، عموماً هوای اتاق خشک میشود .در بسیاری از موارد با قرار دادن کتری آب به روی رادیاتور سعی در افزایش رطوبت اتاق می شود . این مشکل در سیستم گرمایش از کف نمودی نخواهد داشت . لذا این هوای پاکیزه تر به افراد دارای آلرژی تنفسی کمک شایانی می نماید .
خشک ماندن سطوح مرطوب
استفاده از این سیستم در مکان هایی مانند آشپزخانه و حمام که کف آنها مرطوب است مناسب بوده و باعث خشک شدن آنها می گردد و به همین دلیل نیز از رطوبت زدن دیوارها و کپک و تکثیر حشرات موزی جلوگیری می شود . و نیز در آسایش بیماران مبتلا به رماتیسم پا موثر خواهد بود .
استفاده از منابع حرارتی مختلف
در سیستم گرمایش از کف می توان از منابع مختلفی برای تأمین گرمایش استفاده کرد. موتور خانه ، پکیچ و حتی حرارت خورشیدی می توانند در این سیستم مورد استفاده قرار گیرند . ضمناً از فواید دیگر آن می توان از حذف صداهای اضافی ناشی از بکاربری فن یا دمنده ها ، استفاده از پوشش های مختلف کف از جمله سنگ ، سرامیک ، موزائیک ، پارکت و فرش به دلخواه مصرف کننده اشاره نمود . و نیز آسایش بیشتری برای کودکان عزیز که در ارتفاع پایین منازل زندگی می کنند مهیا نموده به طوریکه با کاهش البسه آنها می توان از بیماری و عدم آزادی عمل کودکانه جلوگیری نمود.
درمجموع سیستم گرمایش ازکف به دوصورت کلی باعث صرفه جویی اقتصادی میشود
دراین سیستم هیچ هزینه ای بابت صرف انرژی برای گرم کردن فضای زیر سقف و بالای سر افراد تعلق نمی گیرد . در این روش تمام حرارت در زیر پا ایجاد شده و در بالا حرارت خیلی کم میباشد درسیستم گرمایش از کف حدود 50 درصد از انرژی به صورت تابشی بوده و افراد و اشیاء گرم میشوند نه فضای اطراف . در این حالت کف به عنوان یک المنت بزرگ عمل میکند ، دمای آب در گردش نسبت به سایر سیستم های حرارتی پایین تر است که این مسأله برای دیگ های نسل جدید با راندمان بسیار بالا که با دمای برگشت پایین عمل می کنند و در کاهش مصرف انرژی موثر هستند مناسب است . و صرفه جوئی حدود 40 درصد را به دنبال دارد.
با توجه به شرایط لوله های pex و اتصالات آن و آنکه لوله های داخل کف یکپارچه و بدون اتصال می باشد این سیستم گرمایشی نیازی به تعمیر و نگهداری بخصوصی ندارد . این لوله ها با طول عمر بیش از صد سال در برابر هر گونه خوردگی ، زنگ زدگی و رسوب گرفتگی و ترکیدگی ناشی از برودت هوا و یخزدگی مقاوم هستند
مراحل اجرای سیستم گرمایش ازکف
تراز کردن سطح
اجرای سیستم گرمایش از کف ، ازنهایی ترین کارهای ساختمان بوده و قبل از هر چیز کف محل اجرا باید سطحی تراز داشته و وجود هرگونه برآمدگی در سطح تمام شده مجاز نیست. علت توصیه به تراز سطح بابت احساس یکنواختی درجه گرما برای استفاده کنندگان میباشد.
در صورت اجرای سیستم های برق و مکانیک روی کف ساختمان ، کلیه تأسیسات برق و مکانیک ( اعم از آبرسانی و فاضلاب ) قبل از اجرای سیستم گرمایش از کف ، اجرا و تست گردیده ، و پس از تست ، اجزا و قطعات سیستم های مذکور پوشانده شود.
نصب جعبه کلکتورها
محل نصب کلکتورها باید قبل از اجرای سیستم گرمایش از کف انتخاب شود و کلیه عملیات گچ کاری از قبیل گچ کاری سقف ، نصب درها ، گچ کاری دیوارها ( تانیم متر مانده به کف) قبل از اجرای سیستم گرمایش از کف صورت پذیرد و لوله های رایزر از محل نصب پکیج یا موتورخانه به کلکتورها متصل و تست شوند.
عایق کاری کف و جداره ها
1_ پس از آماده سازی کف ، کل کف تحت پوشش باید عایق کاری شود . عایق باید از جنس XPE یا پلی استایرن با چگالی حداقل 25 کیلوگرم برمتر مکعب و ضخامت حداقل 3 سانتیمتر باشد.
توصیه میشود سطح بالای عایق را با نایلون پوشش دهید، دلیل پوشش نایلون استحکام بیشتر بتن، بعلت ماندگاری بیشتر رطوبت در بتن میباشد و جلوگیری از فرار احتمالی بتن از درزهای عایق ها به سطح پایین و ایجاد پل حرارتی و درنتیجه پرت حرارت میباشد
2_ دیوارهای پیرامونی محل اجرای گرمایش از کف ، باید عایقی از همان جنس کف و با ضخامت 1 الی 2 سانتیمتر و ارتفاع حدود 10 سانتیمتر نصب نمود. دلیل این عایق کاری جداسازی سطح گرمایش شده از دیواره های پیرامونی است برای جلوگیری ازایجاد پل حرارتی و انتقال و پرت حرارت کف به دیواره ها
3_ پوشش سطح با مش
مش یا همان مفتول فلزی با چشمه های متغیر 10 الی 20 سانت با ضخامت حداقل 3 میلیمتر اجرا میشود. استفاده از مش راندمان حرارتی را 15 درصد افزایش میدهد و باعث یکنواختی بهتر گرما در سطح میشود و بر خلاف بست خاردار که موجب تخریب سطح عایق شده میشود که بعضا متاسفانه دیده میشود برخی مجریان استفاده میکنند، استفاده از مش استحکام عملیات بتن ریزی و عایق کاری را بالا میبرد.
تهیه نقشه اجرایی
اجرای سیستم لوله کشی گرمایش از کف باید طبق نقشه تعیین شده از طریق دفاتر فنی و مهندسی یا متخصصین اجرا شود.
لوله ها با فواصل و متراژ مشخص شده در نقشه اجرا میشود پس از اتمام کار باید سیستم کاملا تست شود . سپس محل اجرای گرمایش از کف را با استفاده از بتن با عیار 300 با ضخامت3 تا 5 سانتیمتر از روی عایق میپوشانیم.
توجه داشته باشید ضخامت نهایی بتن اولیه و ماسه دونم و سرامیک نهایی نباید بیشتر از 10 سانتیمتر از سطح عایق اولیه باشد.
گرمایش کف _ بخش پنجم
کنترل دما در سیستم گرمایش از کف :
سیستم کنترل دما بصورت دستی
این سیستم با استفاده از شیرآلات قطع و وصل متصل شده به خروجی های هر کلکتور ، در جعبه مربوطه ، امکان کنترل منطقه های حرارتی به صورت دستی امکان پذیر می گردد . و کاربر میتواند با احساس گرما تنظیم آن را انجام دهد . از مزایای این سیستم ،اقتصادی بودن و ساده بودن سیستم کنترلی میباشد و بیشتر جهت فضاهای مسکونی کوچک ویا اداری که میتوان دمای یکسانی را برای همه اتاق ها در نظر گرفت ، مناسب است.
از معایب سیستم کنترل دستی میتوان به محدودیت داشتن درطراحی و انتخاب طول مدارهای اجرایی اشاره کرد و باید حتما اختلاف طول لوپ ها بیشتر از 10 درصد نباشد همچنین نیاز تنظیم های متداول در شب های فصل سرما و لختی این سیستم اشاره کرد و نداشتن حس آرامش دلچسب
سیستم کنترل هوشمند
در این حالت سیستم، مجهز به کلکتورهای هوشمند و پیشرفته میشود.
این نوع کلکتورها مجموع کامل از احتیاجات طراحان، مجریان و کارفرمایان را به صورت یکجا در خود جمع کرده است . از جمله عوامل فوق میتوان به وجود ترمومتر فلومتر شیر برقی شیرهواگیر شیرتنظیم دبی مدار بای پس شیرتغذیه پرکن وغیره به صورت مستقل در هرکدام از شاخه های رفت و برگشت اشاره کرد. وجود دو عدد ترمومتر که هر کدام از انها روی کلکتورهای رفت وبرگشت نصب میشود به کاربران این امکان را خواهد داد که بتوانند دمای مدار رفت و برگشت کلکتور را به صورت عینی مشاهده کنند .
کلکتورهای هوشمند قابلیت اتصال به ترموستاتهای در برقی را دارد، در این سیستم شیرهای برقی کلکتور به حس گرهای الکتریکی (ترموستات های اتاقی) در هر محیط به طور جداگانه وصل شده اند ، فرمان قطع و وصل هر مدار حرارتی را دریافت نموده و عملیات تنظیم خودکار هر محیط را انجام می دهند، برخی از این ترموستات ها قابلیت برنامه ریزی روزانه و هفتگی را دارند که موجب دسترسی به دماهای مختلف
و متنوعی را برای کاربر ممکن می سازد . و مهمتر آنکه در یک فضای مسکونی امکان استقلال دمایی را با نظر کاربر هر فضا ایجاد نموده که خود سهم مهمی در بهینه سازی مصرف سوخت دارد . این ترموستات ها بصورت الکترومکانیکال و دیجیتال هوشمند موجود میباشد که قابلیت اتصال به سنسور حرارتی کف را دارند.
گرمایش کف _ بخش ششم
پاسخ به برخی شایعات
شنیده شده که گفته اند: گرمایش از کف توسط مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن رد شده و مورد تأیید نمیباشد.
پاسخ: این خبر در مقطعی توسط عده ای از افراد سودجو که مبادت به واردات رادیاتور از کشور چین می نمودند منتشر که متاسفانه برخی تولیدکننده های داخلی بازار خود را به واسطه گسترش فرهنگ استفاده از گرمایش از کف مورد تهدید می دیدند منتشر شد که مرکز تحقیقات ساختمان بلافاصله واکنش نشان داد.جالب توجه است مرکز تحقیقات در جوابیه خبر از تأیید سیستم گرمایش از کف ، چاپ کتاب در این خصوص و برگزاری کارگاه های آموزشی و کنفرانس های بین المللی در این خصوص میدهد.
شنیده شده که گفته اند: گرمایش از کف به دلیل به حرکت درآوردن ذرات گرد و غبار و پرز قالی از نظر شما بهداشتی مورد تأیید نیست.
پاسخ: با توجه به توضیحات کامل در قسمت معرفی و تشریح سیستم گرمایش از کف ، ذرات گرد و غبار در سیستم های مبتنی بر جابجایی(همانند فن کویل، رادیاتور، بخاری و..) به دلیل چرخش دائم هوای گرم و سرد به حرکت در می آیند نه در سیستم گرمایش از کف که آب ورودی به سیستم بین 45 – 50 سانتی گراد و دمای کف حدود 29 درجه سانتی گراد است که در شرایط طبیعی از دمای بدن انسان (27درجه سانتی گراد) نیز کمتر است. در این صورت اگر گرمای سیستم گرمایش از کف ذرات را به حرکت در می آورد، پس گرمای بدن انسان نیز ذرات و پرز لباس را به حرکت در می آورد!! آیا این چنین است؟!!
شنیده شده که گفته اند: گرمایش از کف با فرهنگ ایرانی که همه قالی و موکت پهن می کنند همخوانی ندارد.
پاسخ: اولا با نگاهی بر اجرای این سیستم می بینیم که قبل از اجرا و خواباندن لوله و مدارهای گرمایشی در کف ، ابتدا عایق حرارتی با ضخامت 3سانتی متر و با چگالی30 پهن می گردد که پرت حرارت به پایین به صفر می رسد. ثانیاً سیستم گرمایش از کف بیش از 60درصد مبتنی بر تابش است که به استناد تحقیقات RPA (انجمن بین المللی سیستم های گرمایش و سرمایش تابشی) سیستم گرمایش از کف حتی در صورت پهن کردن قالی با ضخامت 2سانتی متر باز هم جواب می دهد.
شنیده شده که گفته اند: گرمایش از کف رنگ قالی را از بین می برد.
باز هم تأکید می کنیم: دمای کف حدود 29درجه سانتی گراد است و دماای بدن انسان حدود 37درجه سانتی گراد.. آیا اتفاق افتاده که جایی که انسان در مدت بیش از 10 سال در جای معینی در منزل روی قالی می نشیند یا می خوابد ، رنگ آن قسمت از بین برود؟!! حال گرمایش از کف که مدت یک چهارم سال (زمستان) فقط کار می کند.
شنیده شده که گفته اند: گرمایش از کف فقط با سرامیک با سنگ جواب می دهد و در صورت پارکت و.. جواب نمیدهد.
پاسخ: درست است که گرمایش از کف با کف سنگ یا سرامیک با بالاترین راندمان عمل می نماید، لیکن این گفته مردود است که پارکت جواب نمی دهد. برای مثال و درک کامل تر موضوع ، دوستان ساکن مشهد و استان خراسان می توانند با مراجعه به ساختمان دفتر شرق گروه صنایع گیتی پسند واقع در مشهد، میدان جانباز واقعیت گرمایش از کف را از نزدیک و محسوس درک نمایند. در این ساختمان 4 طبقه ، هر طبقه جداگانه سنگ ، سرامیک و پارکت شده است.
با توجه به نشر شایعات فوق در بازار لازم به توضیح است:
در آزمونی که جهت مقایسه گرمایش کف با گرمایش همرفت هوای گرم در دو اتاق مجزا صورت گرفت، نتایج زیر به¬دست آمد: - پس از گذشت 2 ساعت، گرد و غبار موجود در هر اتاق ارزیابی شد. نتایج حاصل نشان می دهند که در مورد گرمایش کف، گرد وغبار در محیط پیرامون شناور و معلق نمی باشد. در خصوص گرمایش کف، کرم بید به سمت سطح فرش حرکت نموده و بنابراین به راحتی با استفاده از جاروبرقی پاکسازی می شوند. - میزان رطوبت پوست پس از 2 ساعت در هر دو مورد ارزیابی گردید. در مورد گرمایش کف، میزان رطوبت پوست تغییر نکرد. بنابراین گرمایش کف، به وضوح برای پوست و زیبایی مفید است. - گرمایش کف همچنین به سلامت شما کمک می کند. این سیستم قادر است ضربان قلب شما را در سرعت کم و خواب عمیق نسبت به گرمایش همرفت کنترل نماید. درپایان به استحضار خوانندگان و مخاطبان عزیز می رساند شایعات فوق و برخی شایعات دیگر توسط عده ای افراد سودجو منتشر که بدون استناد به مراجع علمی و استانداردهای ملی و بین المللی فنی ، با تکیه بر آزمایشات اوستابازاری سعی در عوامفریبی و جودجویی می نمایند. لذا خواهشمنداست جهت پاسخ به سوالات و رفع هرگونه ابهام با متخصصین امر مشورت فرمایید.